Ordretelefon (08:00-16:00) 33 06 10 45
post@germitech.no

Åndedrettsvern


Riktig åndedrettsvern er avgjørende når man jobber med kjemikalier som kan være farlige for lungene. 

For å unngå skade på lungene er det helt nødvendig å ha på seg en pustemaske eller vernemaske som filtrerer og sørger for at du puster inn så lite som mulig av farlige stoffer. 

Germitech er eksperter på vrneutstyr, og forhandler produkter fra de fremste leverandørene innen inspeksjon, måleinstrumenter, feierverktøy og bekledning.

Kort om åndedrettsvern

Det er viktig å være klar over at åndedrettsvern ikke kan erstatte andre vernetiltak, og kan heller ikke være en midlertidig løsning - det kan dog fungere som en midlertidig løsning dersom arbeidsoppgavene tilsier at det er den beste løsningen. 

Eksempler på dette er når man blant annet skal fjerne forurensing og søl, eller at man i en kort periode skal arbeide i miljøer med høy forurensing.

Hvordan velge riktig type åndedrettsvern?

Det er viktig at utstyret er tilpasset brukeren i forhold til passform, størrelse og arbeidsområde. Det er arbeidsgiverens ansvar at alt dette er etter forskriftene. 

For å vite nøyaktig hvilket åndedrettsvern du skal bruke må du vite hva slags forurensning man er i kontakt med. Er det gass, damp, partikler i form av støv osv. Denne kunnskapen legger grunnlaget for å kunne beskytte seg mot forurensningen. 

Tettsittende maske

Åndedrettsvern vil ikke beskytte deg dersom masken ikke setter tett inntil ansiktet til brukeren. Gjør den ikke det, vil du puste inn alle de stoffene masken er designet for å holde ute. Det er likevel viktig å merke seg at selv om masken hindrer mye av stoffet fra å komme ned i lungene dine, vil det likevel være en sjanse for at noe kan bli pustet inn, til tross for beskyttelsen.

Arbeid på svært forurensede områder bør alltid unngås i lange perioder. 

Hvor ofte skal man bytte maske/filter?

Her er det viktig å følge datoen som står på pakningen, eventuelt ta kontakt med leverandøren (oss) for å være på den sikre siden.

Du bør bytte filter ved disse tilfellene:

  • Du ser at filteret er synlig skadet eller forurenset
  • Før du merker lukt eller smak gjennom masken
  • Før det blir tungt å puste gjennom masken

Dersom masken har et utskiftbart filter, så merk gjerne når du starter å bruke det. 

Oksygenmangel

Det er svært farlig og skadelig å jobbe i områder med dårlig oksygen uten frisklufttilførsel. Trange rom som tanker og siloer kan ofte ha dårlig oksygennivå. Derfor må oksygennivået i rommet alltid måles før noen går inn. 

Om ingen vet hva nivået er, må man bruke lufttilførselmasker som åndedrettsvern for å være sikre på at ingen tar skade av å arbeidet. 

Om GermiTech

GermiTech AS er en del av firmaet Varmeøkonomi AS. Vi er et familieeid selskap som ble opprettet i 1970, og har siden det levert tjenester av ypperste kvalitet. 

Vårt fokus er å tilby produkter og tjenester som møter kundens ønsker og behov. Derfor samarbeider vi med de fremste leverandørene innen feierverktøy, bekledning, inspeksjonsutstyr, åndedrettsvern og måleinstrumenter. Vi jobber kun med de beste!

Ser du etter åndedrettsvern? Vi er her for å hjelpe deg med det du måtte lure på. Ta kontakt med oss i dag!