Ordretelefon (08:00-16:00) 33 06 10 45
post@germitech.no

Åndedrettsvern


Gjennom arbeid på forskjellige plan er det nødvendig med riktig åndedrettsvern. For eksempel kan noen malingstyper ha farlige kjemikalier for lungene å puste. Da er det helt nødvendig å ha på seg en pustemaske/vernemaske som filtrerer og sørger for at du puster så lite som mulig av slike stoffer.


Germitech er eksperter på selger åndedrettsvern til arbeid hvor dette er nødvendig. Vi forhandler produkter fra de fremste leverandørene innen inspeksjon, måleinstrumenter, feierverktøy og bekledning.

Om åndedrettsvern

Det er viktig å være klar over at åndedrettsvern ikke kan erstatte andre vernetiltak og kan heller ikke være en midlertidig løsning - det kan dog fungere som en midlertidig løsning dersom arbeidsoppgavene tilsier at det er den beste løsningen.


Noen eksempler på dette er når man blant annet skal fjerne forurensing og søl eller at man i en kort periode skal arbeide med høy forurensing.

Hvordan velge riktig type åndedrettsvern?

Det er viktig at utstyret er tilpasset brukeren i forhold til passform, størrelse og arbeidsområde, det er arbeidsgiverens ansvar at alt dette er som det skal.


For å vite nøyaktig hvilket utstyr du skal bruke må du vite noe om hva slags forurensning man er i kontakt med. Er det gass, damp, partikler i form av støv osv.


Denne kunnskapen legger grunnlaget for å kunne beskytte seg mot forurensningen.

Tettsittende maske

Masken vil ikke hjelpe dersom den ikke setter helt tett inntil ansiktet til brukeren. Dersom den ikke gjør det, vil du puste inn alle de stoffene masken er ment for å holde ut. Det er likevel viktig å merke seg at selv om masken hindrer mye av stoffet fra å komme ned i lungene dine, vil det ofte være sjanse for at noe av det kan bli pustet inn, til tross for beskyttelse.


Arbeid på svært forurensede områder bør alltid unngås i lange perioder.

Hvor ofte skal man bytte maske/filter?

Her er det viktig å følge datoen som står på pakningen, eventuelt å ta kontakt med leverandøren (oss) for å være på den sikre siden.


Bytt også filter:


  • Om du ser at filteret er synlig skadet eller forurenset
  • Før du merker lukt eller smak gjennom masken
  • Før det blir tungt å puste gjennom masken
  • Dersom masken har utskiftbart filter merk gjerne når du starter å bruke de

Oksygenmangel

Det er svært farlig og skadelig å jobbe i områder med dårlig oksygen uten frisklufttilførsel. Trange rom som tanker og siloer kan ofte ha dårlig oksygennivå. Derfor må oksygennivået i rommet alltid måles før noen går inn.


Om ingen vet hva nivået, må man bruke lufttilførselmasker for å være sikker på at ingen tar skade av å arbeidet der.


Om GermiTech

GermiTech AS utgår fra firmaet Varmeøkonomi AS. Vi er et familieeid selskap som ble opprettet i 1970 og har siden det levert tjenester av ypperste kvalitet.


Vårt fokus har vært å tilby produkter og tjenester som møter kundens ønsker og behov. Vi samarbeider med de fremste leverandørene innen feierverktøy, bekledning, inspeksjon og måleinstrumenter. Vi jobber kun med de beste!


Vi er her for å hjelpe deg med det du måtte lure på. Ta kontakt med oss i dag!