Ordretelefon (08:00-16:00) 33 06 10 45
post@germitech.no

Inspeksjonskamera


Germitech er en forhandler med en rekke av de fremste leverandørene innen feieverktøy, inspeksjon, bekledning, og måleinstrumenter.

Har du eller din bedrift behov for et inspeksjonskamera, kan en av våre kompetansedyktige medarbeidere hjelpe deg med å finne det beste valget for deg. Ta kontakt idag for mer informasjon!

Hva er et inspeksjonskamera?

Et profesjonelt inspeksjonskamera brukes av yrkesgrupper som:

  • Rørleggere
  • Feiere
  • Takstmenn
  • Ventilasjonsmontører
  • Ingeniører

Privatpersoner kan også bruke inspeksjonskameraer om de har en brønn, pipe eller andre enheter som er vanskelige å inspisere.

Det er særlig rørleggere og pipearbeidere som har bruk for kameraer til inspeksjon, ettersom rør og piper enten er for små til å gå inn i eller for lange og mørke til å bli lyst ned i. I slike situasjoner er det passende å ha et kamera eller en robot som kan heises ned og/eller styres manuelt for å inspisere.

Vi har kameraer som kan tilfredsstille alle dine utfordringer. Profesjonelle inspeksjonskameraer kommer som oftest med en vanntett koffert i hardplast og en skjerm slik at du kan se det kamera ser.

Vi har et godt utvalg av inspeksjonskameraer som passer ulike type jobber, behov og situasjoner. Om du skal inspisere et spesielt type rør er det viktig at du har utstyr som egner seg. I tillegg har vi et stort utvalg av ekstrautstyr.

Hvordan fungerer det?

Et inspeksjonskamera er en innretning som består av en betjeningsenhet, som viser direkte hva kameraet ser, denne skjermen har touch-screen og opp til 4 timer batteritid. Betjeningsenheten har en ledning festet til seg, lengden på ledningen bør tas i betraktning i forhold til behov.


Dersom du har behov for en lang ledning må du tenke på det når du velger inspeksjonskamera. På enden av ledningen er selve kameraet, som også har en lykt slik at det er mulig å se selv om det er mørkt på stedet du skal inspisere.


For å bruke inspeksjonskameraet, fører du det inn i et rør, pipe etc. Du kan følge med på det kameraet ser i tillegg til å lagre det på et minnekort dersom du har behov for å se på det senere. Du kan til enhver tid justere fokuset til kameraet med joysticken som er på betjeningsenheten. På den måten har du alltid full oversikt på hva som er på innsiden av røret.

Hvilket kamera passer best?

Det er ikke nødvendigvis lett å finne det kameraet som passer best for deg i forhold til hva det skal brukes til. Germitech har et bredt utvalg av forskjellige modeller samt ekstrautstyr som reservedeler, lys, tilbehør og mye mer. Under kan du lese om de forskjellige kamera modellene du kan kjøpe hos oss.


Alle våre inspeksjonskamera modeller er fra det tyske merket Wöhler, som siden 1932 har levert produkter av ypperste kvalitet.

Wöhler VIS 400

Wöhler VIS 400 inneholder skorsteinskamera VIS 400 proff II og skorsteinskamera VIS 400 - basis. Disse kameraene er perfekte til undersøkelse av skorsteiner, ildsteder og røykrør med en diameter på 66mm.


Kameraene er beregnet til undersøkelse av røykrør, ildsteder og skorsteiner. De har et 360 graders kamera som kan vris rundt. Man får derfor en nøyaktig rørinspeksjon. Kamerakabelen er 20 meter lang, men det er mulig å få den på 30 meter ved bestilling.


Kameraet kommer med en lærkoffert der bildeskjermen befinner seg. Kofferten kommer med skulderreim slik at man kan bære den separat, eller monteres slik at den kan bæres sammen med kabeltrommel. Det er mulighet for å ta stillbilder eller videoklipp slik at man kan se på opptakene i etterkant. Dato, klokke og meter visning synes på skjermen.

Vi har et godt utvalg med ekstrautstyr som du kan finne på nettsiden vår.

Wöhler VIS 300/350

Whöler VIS 300/350 er et inspeksjonskamera med kamerahode som har sving og dreibarhet som funksjon. Kameraet er egner seg for inspeksjon av avløpsrør, ventilasjonssystemer, eksosrør eller andre former for rør som har behov for inspeksjon. Kameraet passer perfekt til rør Ø70mm til Ø250mm. Tilleggsbelysning er mulig hvis det er behov for dette. Systemet er også kompatibel med Locator L200 som gir signaler om hvor kamerahodet er under bakken, i vegger eller i rør.

Wöhler VIS 200/250

Whöler VIS 200/250 er et inspeksjonskamera perfekt til mindre avløpsrør og kanaler med begrenset tilgang. Rør på Ø50mm til Ø150mm er det kameraet egner seg best for. Kamerahodet er vanntett med rustfritt stål og en fleksibel kamerastang på 20 meter. Det følger med et oppladbart 12 volt batteri som lades i kofferten kameraet oppbevares i.

Om Germitech

Germitech utgår fra firmaet Varmeøkonomi AS. Det er et familieeid selskap som ble etablert i 1970. Vi holder til i Undrumsdal ved den gamle E18.


Vi har avtaler med noen av de fremste leverandørene innen feieverktøy, bekledning, inspeksjon og måleinstrumenter. Vi leverer inspeksjonskamera av høy kvalitet med mange funksjoner. Vi samarbeider kun med de beste!

Kontakt oss

Har du spørsmål eller andre henvendelser angående våre produkter, kan du ta kontakt med oss her. Vi hjelper deg gjerne med å finne det inspeksjonskameraet som passer best til ditt behov. Vi gleder oss til å høre fra deg!