Ordretelefon (08:00-16:00) 33 06 10 45
post@germitech.no

Kanalrens

Sliter du med hodepine eller pustevansker, men har verken lungeproblemer eller migrene? Dette kan skyldes at det er for mye støv i ventilasjonskanalene i boligen du bor eller jobber i. Germitech har avtaler med noen av de beste leverandørene innenfor kanalinspeksjon og kanalrens. Du kan lese mer på vår nettside for informasjon om våre samarbeidspartnere og vår bedrift .

Fordelene ved jevnlig kanalrens

Som tidligere nevnt er skitne kanaler som ventilasjonsrør en av grunnene til at folk våkner med hodepine og vanskeligheter for å puste. En av de mest effektive måtene å fikse dette problemet på, er ved å rense røret. I tillegg har jevnlig kanalrens andre gode fordeler.

Rene luftkanaler øker ytelsen. Bedre utnyttelse av systemet fører til lavere energiforbruk, som igjen fører til at man sparer penger. Når rørene ikke er blokkert er det lettere for luft å strømme gjennom, og slik sirkulerer luften bedre i de forskjellige rommene av boligen.

Støv som sitter fast i rør er svært brannfarlig. Dersom det oppstår en brann, vil denne spre seg langt raskere gjennom et ventilasjonssystem som ikke har blitt renset på en stund. Derfor er det uhyrlig viktig å utføre jevnlig kanalrens som en del av brannvernet. Helst bør ventilasjonsanlegget renses én gang i året .

Utstyr til kanalrens

Hver kanal må undersøkes for å kartlegge hvilken type kanalrens som er nødvendig. Hos Germitech tilbyr vi forskjellige produkter til rens av kanal.

Våre grunnverktøy for kanalrens er rensemaskinene:

  • PD4
  • DC4

PD4

PD4 kan regnes som startpakken for alle som har behov for å vaske firkantkanaler og runde kanaler fra størrelsen Ø63 mm. I settet følger det også med reparasjonsutstyr for både PD4 og DC4 samt børster som passer til Ø80, Ø100, Ø125 og Ø160. Akselen til PD4 gjør det lett å gjøre en grundig rens av kanalene. PD4 har også en såkalt pianotråd som hjelper med høyre og venstredreining. Dette er en fordel når man vasker firkantkanaler, som har hjørner som kan være vanskelige å komme til uten denne funksjonen.

DC4

Dersom det er behov for vask av større og lengre kanaler, er DC4 et godt valg. Maskinen har de samme funksjonene som PD4, men egner seg bedre for vask av større og bredere kanaler. Maskinen har en innebygget ståltråd som gjør at den er sentrert til enhver tid, og lett kan dreies til høyre og venstre ved hjelp av en pianotråd, akkurat slik som PD4. Kanalrenseren er utstyrt med børster designet spesielt for grundig rengjøring, da de er laget av polypropylen - en solid type plastikk som har stor bredde innen funksjonalitet.

Kontakt oss

Har du spørsmål angående våre produkter og samarbeidspartnere, eller andre henvendelser, kan du kontakte oss på våre nettsider. Du er også velkommen til å handle i våre lokaler i Undrumsdalveien 251. Oppmøte må avtales på forhånd.